Procesul Filtrarii

Idea de baza este de a pompa apa intr-un sistem de recirculare ciclic, din bazinul piscinei inspre filtru si inapoi in piscina.
In acest fel, sistemul de filtrare-recirculare va mentine apa curata inlaturand impuritatile si bacterille. Una dintre cele mai importante componente ale unei piscine o reprezinta sistemul de filtrare-recirculare. O filtrare ineficienta, va conduce inevitabil la deteriorarea calitatii apei din piscina. Exista mai multi factori care pot influenta gradul de eficienta al sistemului de filtrare si anume: puterea pompei de filtrare, gradul de incarcare al materialului filtrant.

PROCESUL FILTRARII:

Apa aspirata este trecuta prima data prin primul filtru(are în interior o sita din plastic).

Acest filtru retine firele de par, insectele, si o mare parte a impuritatilor de marimi mai mici. Impuritatile si mai mici trec prin acest filtru si ajung în recipientul de filtrare.

Acolo, împreuna cu apa piscinei, sunt presate, de sus în jos, prin nisipul cvartos, care filtreaza. De aici apa filtrata revine în piscina printr-un robinet.

Impuritatile ajunse în stratul de nisip cvartos ramân acolo.

Bineînteles ca si acest nisip trebuie curatat periodic. În acest caz, prin întoarcerea mânerului care activeaza robinetul cu sase cai spalam nisipul, iar impuritatile din acesta, împreuna cu apa, se vor scurge în canalizare
Important!
Formarea algelor nu poate fi oprita de aceste dispozitive de filtrare! Recomandam folosirea produselor chimice!

De asemenea, exista trei factori importanti care trebuie luati in considerare pentru
o dimensionare cat mai corecta a sistemului de filtrare:
– volumul de apa din piscina;
– gradul de utilizare al piscinei;
– conditiile climatice;

In zilele de vara neobisnuit de calduroase sau in cazul unui numar mare de utilizatori ai piscinei, timpul zilnic de functionare al sistemului de filtrare-recirculare precum si cantitatea respectiv frecventa tratamentului chimic vor creste.
Asfel, daca sistemul de filtrare-recirculare este ales tinand cont de acesti factori
veti reusi sa economisiti viitoare costuri suplimentare.