Galerie

Oxy Vital

Pentru a satisface cererea si nevoile pacientilor care sunt deja clienti ai centrului de oxigenare, Oxy Vital, proprietarii au luat decizia acum 10 luni de a construi acest centru de recuperare. Acest Centru de Recuperare are o Suprafata de 140 mp si include:

  • o piscina de 12 m x 3 ,5 m x 1,5 m
  • o zona de plaja de 14 m x 4 m unde vor fi amplasate cabinele de oxigenare
  • un grup sanitar pentru femei si barbati si o zona de vestiare 

Piscina va avea mai multe utilizari:

  • Cursuri de inot pentru copii
  • Program de exercitii subacvatice pentru recuperare locomotorie
  • Gimnastica medicala
  • Sedinte de Aquabike -exercitii subacvatice pe biciclete

Realizarea proiectului:
Intr-o prima etapa s-a realizat proiectarea si simularile tridimensionale, dupa care s-au executat lucrarile de constructie ale piscinei si ale camerei tehnice. Piscina a dictat practic cota intregului amplasament. Piscina si camera tehnica au fost construite din beton turnat in cofraje termoizolante Isoblok in care s-au integrat accesoriile necesare sistemului de filtrare. Pe una din laturile piscinei s-a construit o bancheta unde am montat 7 duze de masaj subacvatic, iar in latura opusa banchetei s-a instalat un sistem de inot contracurent.

Au urmat apoi lucrarile la cuzineti si la fundatia pe care s-a montat structura metalica. Inchiderea structurii atat la pereti cat si la tavan s-a realizat cu panouri sandwich termoizolate .

Finisajele interioare:
Pentru finisajul din interiorul piscinei am ales membrana pvc Liner de la Elbtal Germania cu cu rol de finisaj final cat si rol de hidroizolatie.
Pentru a deschide spatiul si a da volum piscinei am ales Culoarea Alb Elite, ce dă apei o nuanta discreta de bleu ciel. A urmat apoi executia incalzirii in pardoseala iar pentru finisajul plajei s-a ales materialul compozit acrilic in care s-au insertizat benzi led rgb.

Peretii au fost termoizolati cu vata bazaltica si inchisi apoi cu structura si placi din gipscarton. Iluminatul interior cat si cel subacvatic este led rgb si poate asigura mai multe secvente si sedinte de cromoterapie.

Dezumidificarea incaperii: tubulatura statiei de dezumidificare care extrage aburii s-a ascuns prin tavan, iar aerul uscat si tratat este reintrodus prin gurile de admisie din pardoseala.

Incalzirea apei din piscina si incalzirea incintei: incalzirea incintei este asigurata de o pompa de caldura conectata la un set de panouri fotovoltaice, iar incalzirea apei din piscina este realizata si sustinuta tot de o pompa de caldura aer apa conectata electric la acelasi sistem de panouri.

Tratarea apei o realizam cu granule de Oxigen Activ – Soft Easy de la Bayrol Germania iar acest tratament creeaza o calitate mai naturala si mai placuta a apei , fara miros de clor.

Ce echipamente s-au montat si ce consum electric au aceste echipamente?

Echipamentele de filtrare: pompele, filtru si materialul filtrant ecologic sunt de ultima generatie in productia partenerilor nostri de la Cpa Italia, cu un grad de utilizare economic si de lunga durata.

Inca din etapa de proiectare s-a integrat acest pachet de Panouri fotovoltaice legate la pompele de caldura si la centrala de dezumidificare, iar aceste tehnologii fac ca acest proiect să fie independent energetic si totodata sustenabil in exploatare. Acest model de proiect este un exemplu clar de investitie sustenabila care poate asigura un grad ridicat de confort si totodata o recuperare rapida a sumelor investite.

Prezentare

Vrei sa vorbim?

AI CUMVA O IDEE FOARTE BUNA, IAR NOI TE PUTEM AJUTA

Apeleaza-ne