Centru Spa-Happy Family – Onesti

Prezentare

Centru Spa-Happy Family – Locatie Onesti Bacau

Fiind un impatimit al procedurilor welness si un vizitator frecvent al centrelor spa atat din Romania cat mai ales din occident, proprietarul si a dorit cu ardoare sa isi construiasca propriul spa la el acasa. Calatoria in acest proiect s-a bazat pe o relatie de afaceri de peste 15 ani cu proprietarul, de pe vremea cand aveam ca prim obiect de activitate – echiparea cazilor de baie cu sisteme de hidroaeromasaj .

Totul a inceput de la o simpla schită de mână. S-a ales o zona din curte potrivita pentru a concentra o mare parte din obiectivele principale ale unui Centru Spa. Dupa multe masuratori, schite detaliate si propuneri tridimensionale repetate ,am gasit impreuna cu proprietarii, momentul potrivit pentru demararea lucrarilor.

Am reușit să poziționăm in spatiu pe care l-am avut la dispozitie:
-o piscina cu luciu de apa si dimensiuni interioare de 9,5 m x 4,5 m x 1,5 m,
un bazin cu hidroaeromasaj de 3 m x 2 m,
o sauna umedă de 1,65 m x 2 m si
o sauna finlandeză cu pereti din carămizi Himalaya de 1,65 m x 2 m.

Lucrarile de excavatie au fost putin anevoioase dat fiind spatiile care urmau a fi aproape punctiform delimitate. Ca varianta constructiva am ales să realizăm cuvele piscinelor din beton armat, turnat in cofraje termoizolante Isoblok.

La piscină am ales să implementăm in proiect Sistemul 9 Slim Wiesbaden de la Rosa Gres pentru a obtine efectul de oglindă a luciului de apă. Acest Sistem presupune montajul unor rigole perimetrale din blocuri de beton prefabricat ,cu rol de canal colector. Modelul acestor rigole impreuna cu grătarul compact creaza un efect suprainalțat de oglinda a luciului de apă care cucerește privirile.

Utilizarea sistemului Wiesbaden 9 Slim de la Rosa Gres a impus insă o egalizare perfectă, in laser a peretilor la partea superioara. Sistemul simplifică operatiunile de constructie a piscinelor fie ele publice sau private si oferă solutii complete de realizare a piscinelor incepand de la structură pana la finisajul final.

Pentru bazinul de hidroaeromasaj am ales varianta de recirculare a apei prin skimmer.

In etapele de constructie a cuvelor cat si a camerelor aferente saunelor s-au realizat racordarile hidraulice si electrice aferente echipamentelor de filtrare, iluminare subacvatica, hidromasaj, aeromasaj, incalzire si tratare a apei. Sistemul de Inot Contracurent si Cascada decorativa sunt si acestea doua elemente solicitate de catre beneficiar.

A urmat apoi sigilarea bazinelor cu sistemul de hidroizolatie etansa fara suprapuneri de la Fixer. Pentru intreg finisajul interior al piscinei cat si pentru zona de plajă s-a ales gresia portelanata presata si antiderapanta din Colectia Rosa Gres: Serena.

Interiorul piscinelor a fost placat cu modelul de gresie Serena Mix impreuna cu elementele de racordare a peretilor cu pardoseala si a terminatiilor de colt, care creează un aliniament perfect. Efectul de nuantă turquaz intens al apei este creat de reflexiile placării ceramice, iar acest detaliu l-am prezentat proprietarilor incă din etapa de realizarea a randărilor 3 D si prin sustinerea configuratorului pus la dispozitie de furnizorii Rosa Gres.

Gratarul Compact si Plaja din jurul piscinelor a fost acoperita cu modelul de gresie Serena Ocra ,mai deschisă la culoare decât Serena Mix pentru a crea vizual mai mult spatiu in zona de plajă.

Toate echipamentele sunt controlate de un panou de comanda general din care au fost extrase comenzi digitale plasate in zona apropiata fiecarui joc de apa din piscină. Incalzirea apei se realizeaza prin schimbatoare din titan complet automatizate care sunt racordate la centrala termica dedicata incalzirii intregului centru spa.

Dezumidificarea incintei se realizeaza cu o centrala de capacitate a dezumidificarii de: 4.5 litri pe ora in conditiile in care temperatura apei din piscina este mentinuta la 28 grade iar temperatura aerului din spatiu deschis este la 30 grade ,asigurându se astfel o umiditate relativa de 60 %. S-a calculat un debit de aer recirculat de 1120 m3 / h la un nivel de zgomot 53 dbA.

Proiectarea şi executia acestui centru spa a inseamnat pentru echipa Pacific o trecere la un nivel superior de performanță. Suntem recunoscatori proprietarilor pentru increderea acordata si le multumim pentru pasiunea pusă in povestea lor.

Vrei sa vorbim?

AI CUMVA O IDEE FOARTE BUNA, IAR NOI TE PUTEM AJUTA

Apeleaza-ne