Centru Spa – Piatra Pinului Ski & Spa

Prezentare

Piscina Spa si Piscina pentru Copii – Locatia cat si stilul hotelului impuneau o zona spa la standarde ridicate.
Asta a fost cerinta expresa a proprietarului in momentul in care am fost solicitati sa avem o intalnire cu toti participantii la proiect.
Recomandarile si implicarea noastra in proiecte hoteliere din Gura Humorului la care am participat de a lungul anilor, au stat la baza deciziei proprietarului de a ne onora să participăm la indeplinirea visul pe care l-a concretizat in mai putin de 10 luni.
Am prezentat o propunere 3 D adaptata perfect planului solicitat de catre arhitect, care s-a respectat in cel mai mic detaliu.
Comparatia Simularii 3 D cu Rezultatul final scoate in evidenta Puterea de Grup si Puterea de conlucrare, comunicare si respect a echipelor de proiectare, constructii, instalatii si finisaje implicate in realizarea acestui proiect.
Incepand de la realizarea cuvei din beton, integrarea tuturor echipamentelor necesare filtrarii, incalzirii si tratarii apei, pana la operatiunile de hidroizolatie si finisaj interior,toate acestea s-au executat cu o responsabilitate si implicare desavarsita.

Ca si dotari:
Piscina Spa are integrata din turnare pe una din laturile lungi o banchetă cu hidroaeromasaj, iar in laterala dreapta a scarii de acces s-a realizat o zona de masaj vertical cu 6 turbojeturi aer/apa.
In pardoseala zonei de masaj vertical s-a montat si un gheizer de aer AquaBubble.
In peretele opus banchetei am integrat 3 cascade decorative alimentate separat de cate o pompa de recirculare, controlate individual din panouri de comanda securizate.

Iluminarea subacvatica este efectuala prin cele 6 proiectoare color, controlate din telecomanda.

Piscina pentru Copii are montata in pardoseala un joc de apa AquaBubble si este iluminata color cu ajutorul celor 4 miniproiectoare subacvatice.
Sistelele de tratare a apei sunt complet automatizate la fel ca si sistemele de incalzire prin schimbatoare de caldura din titan conectate la centrala termică.

Toate echipamentele integrate in acest proiect sunt produse marca Cpa Italia iar Placarea Ceramica cat si Sistemul de Preplin sunt patentate de Rosa Gres Spania. O decizie demna de remarcat a fost alegerea sistemului de Piscina Rosa Gres Spania, atat pentru calitatile estetice si practice ale placilor si elementelor de imbinare ceramice, cat si pentru simplificarea implementarii intregului proces de constructie a piscinei.

La ambele piscine am ales să introducem in proiect:

Sistemul 9 Prestige
de la Rosa Gres in primul rand din considerentul ca respectă toate Normele de siguranță, având un canal pentru a te ține cu mâna care formeaza mult discutatul ,,maner ‘’ de prindere solicitat de catre dsp in faza de aprobare a documentatiei de exploatare a piscinei.
Sistemul 9 Prestige este solutia de constructie a marginei de piscină care presupune montajul unor rigole prefabricate din beton care asigura din turnare o pantă de spargere a valului si pe care se așeaza ulterior piesele ceramice de margine cu canalul maner si in continuarea acestora – grătarul care acopera rigola perimetrala. Sistemul 9 Prestige face ca nivelul apei să fie la nivelul plajei care poate fi acoperita tot cu acelasi tip de gresie portelanată antiderapantă. Intregul Sistem are piese pregatite in detaliu care inchid suprafetele de bază,colturile interioare si colturile exterioare.

Practic pentru orice zona care trebuie imbracata in ceramică, Rosa Gres pune la dispozitie aceste elemente de racordare care face ca la final placarea ceramica sa fie continuă si fara muchii ascutite. Toate elementele din gresie portelanata sunt rezistente la socuri termice si diferente de temperatura, nu se pateaza , sunt cu aspect natural de piatra ,iar nuantele pot fi in tonuri deschise de alb ,gri sau aurii.

Noi am ales modelul de Gresie din Colectia Serena, iar ca nuantă am preferat tonul de Alb: Serena Bianco pentru că am vrut să dăm un volum mai mare piscinelor si o culoare de Blue Ciel a apei in concordanță cromatică cu tavanul Sky din Barosol, iluminat led.

Dezumidificarea incintei se realizeaza cu o centrala de capacitate mare de dezumidificare care asigura o umiditate de 60% in conditiile in care temperatura apei din piscina este mentinuta la 28 grade iar temperatura aerului din spatiu deschis este la 30 grade.

Proiectarea şi executia acestor piscine a inseamnat pentru echipa Pacific o transpunere a utilizatorilor intr-o dimensiune senzoriala, senzuală si emotională care armonizează jocurile, caldura si culoarea apei, pentru ca experientele traite in această locatie pe lângă toate facilitătile ireprosabile ale hotelului sa fie memorabile.

Multumim proprietarului pentru increderea acordata echipei Pacific si pentru modul in care a reusit sa puna in stransa legatura pe toti participantii la proiect.

Este nevoie de antreprenori cu acest tip de mentalitate si abordare ,care prin exemplul lor de bune practici , contribuie la realizarea acestor modele de bussines in zone cu potential turistic.

Vrei sa vorbim?

AI CUMVA O IDEE FOARTE BUNA, IAR NOI TE PUTEM AJUTA

Apeleaza-ne