Substantele dezinfectante pentru piscine previn formarea microorganismelor in apa. Daca nu folositi dezinfectante, apa piscinei devine murdara si capata un miros neplacut, iar peretii se inverzesc.

Pentru piscinele private acestea pot fi sub forma de tablete multifunctionale (clor,antialge,coagulant) pentru dezinectia apei si sub forma de pulbere pentru reglarea ph-ului.

Pentru piscinele publice acestea recomandam sa fie sub forma lichida controlate de pompe de dozaj usor de utilizat (cu potentiometru de dozaj si unitate de programare cat mai simpla).

Sisteme automate de tratarea apei

Pentru ca tratamentul apei din piscina ce implica mentinerea nivelului de ph si de substanta dezinfectanta este considerata adeseori o operatiune anevoioasa venim in ajutorul proprietarilor de piscina cu sisteme de tratare automate si semiautomate.

Cand spunem sisteme de tratare automate ne referim la acele pompe de dozaj electrice ce pot regla nivelul de ph si de substanta dezinfectanta astfel incat sa mentina constant valorile programate.

Sistemele de tratare Semiautomate reprezinta acele Recipiente Dozatoare care se pot monta pe instalatia de Filtrare si care pot fi reglate manual.

Din experienta de peste 13 ani in tratarea apei din piscina am concluzionat ca cele mai bune aparate de dozaj sunt cele care nu depind foarte mult de partile electronice ,de sondele de citire automata a valorilor oricat de performante ar fi acestea pentru ca necesita o mentenanta periodica obligatorie cat si o constanta electrica perfecta.

Urmare a acestor constatari recomandam cu incredere Pompele electrice cu reglaj manual si dozatoarele pentru  tablete multifunctionale.

Pompe de reglaj  se vor alege pentru fiecare piscina in parte in functie de volumul de apa  iar dozatoarele de tablete se vor putea cupla pe sistemul de filtrare.

Sisteme de dezumidificare

Umiditatea aerului pentru piscinele interioare trebuie pastrata in limitele de 60-70% pentru ca aerul sa nu devuna greu de respirat si sa nu se produca condens care ar putea afecta atat incinta unde este amplasata piscina cat si intreaga cladire.
Aparatele de dezumidificare transforma acel aer umed si cald intr-un aer uscat si cald.
Aceste aparate pot fi aparate murale de perete sau pot fi de tipul unei unitati centrale conectate la tubulaturi de dirijare a absortiei si refulare a aerului.

Este necesara o dimensionare corecta pentru alegerea tipului de aparat potrivit.

Va putem consilia si indruma in acest sens daca ne furnizati datele necesare cum ar fi: volumul incaperii, suprafata luciului de apa, suprafata vitrata, etc.

Sisteme electrolizoare

Sistemele de electroliza sarate sunt solutiile moderne (eco friendly) de tratare a apei din piscina.

Continutul de sare din piscina trebuie sa fie de 4-6 grame pe litru.
Exemplu -la o piscina de 100 mc va fi nevoie de aproximativ 400 kg de sare in functie si de modelul electrolizorului.
Rezulta astfel o salinitate scazuta ,mai mica decat a apei de mare ,asemanatoare cu cea a lacrimilor.
Sarea se regenereaza prin procesul de electroliza intretinând astfel apa din piscina mereu limpede si placuta.
Controlul si reglarea ph-ului este necesar a se face automat cu ajutorul unei pompe dozatoare.
In alegerea echipamentelor piscinei va trebui sa se ia in calcul riscul crescut de coroziune a pieselor metalice .

Vrei sa vorbim?

AI CUMVA O IDEE FOARTE BUNA, IAR NOI TE PUTEM AJUTA

Apeleaza-ne