Cat am dori noi sa va putem raspunde rapid la aceasta intrebare ,acest lucru este imposibil .Ca sa va putem raspunde corect la intrebarea: Cat costa o piscina? Ar fi interesant intai sa facem o analogie cu intrebarea: Cat costa o masina ?
Cam aceeasi situatie o intalnim.

La fel ca si in situatia realizarii unei piscine va fi necesar ca noi sa intelegem ce va doriti si sa fiti pregatiti sa raspundeti la cateva intrebari de baza cum ar fi :
-Doriti piscina din Beton, Piscina din Fibra de Sticla, Piscina din Panouri Metalice ?
-Doriti piscina cu luciu de apa (unde apa este la nivelul terasei, cu skimmer (preaplin),infinity (cu una sau mai multe laturi imersate ) etc
Aceste intrebari sunt esentiale pentru ca tipul de piscina ales este unul dintre cei mai importanti factori care pot influenta pretul.

Alte Caracteristici ale piscinei pe care o doriti si pe care trebuie sa le cunoastem pentru a va pregati o estimare sunt :
-Dimensiunea piscinei (lungime ,latime ,adancime)
-Forma piscinei
-Destinatia piscinei (scopul pentru care care va fi executata – (piscina publica, piscina privata)
-Piscina interioara, piscina exterioara, piscina supraterana

Odata aflate aceste informatii de baza putem sa transmitem o estimare ,insa mai sunt etape care trebuie luate in considerare altele decat costul exclusiv al piscinei si pe care noi le punem la dispozitie inca de la inceputul discutiilor pentru o bugetare corectă.

Aceste etape sunt tot legate de costurile de realizare a piscinei respectiv:
-Lucrarile de Excavatie si transport pamant
-Lucrari de Asistenta permanenta in Santier la fiecare Etapa de Lucrari
-Lucrari si Materiale de Constructie
-Lucrari de amenajare exterioara
-Lucrari de Intretinere si Mentenanta ulterioare.

Deasemenea este important sa intelegeti cum vă vedeti piscina in utilizare pentru ca investitia intr-o piscina este legata si de perioada de utilizare cat si de elementele optionale de sporire a confortului cum ar fi :
-Pompe de caldura pentru incalzirea si mentinerea apei calde in piscina pentru o perioada de 5-6 luni de zile pe an
-Sisteme de iluminare subacvatica
-Prelate, Coverturi sau Acoperisuri Telescopice pentru protejarea Piscinei
-Jocuri de apa, cascade de apa, sisteme de hidromasaj subacvatic
-Sisteme de tratare si curatire automate

Pentru ca informatia circula peste tot si despre tot este important sa analizati toate informatiile ,sa trageti concluziile corecte , sa cereti oferte detaliate in mai multe locuri , stiind acum ce anume va doriti

Ca sa revenim la analogia cu achizitia de piscina versus achizitia unui autoturism,in ambele cazuri recomandam consultarea unei firme specializate de unde puteti afla: de ce se diferentiaza preturile ,ce echipamente sunt integrate si ce provenienta sunt,ce garantie includ,ce tip de contracte de mentenanta si intretinere ofera, ce recomandari poate dovedi, toate astea pentru a va crea o idee cat mai clara in alegerea executantului de piscina.

O firma specializata in constructia de piscine poate gasi variante de executie potrivite pentru fiecare buget cum ar fi :
Realizarea etapizata a lucrarilor atat din punct de vedere a etapelor de lucrari cat si din punct de vedere a etapelor de plati.
Astfel se poate incepe cu lucrarile de executie a cuvei si a racordarilor hidraulice intr-o prima etapa urmand ca in in alte etape ulterioare sa se continue cu lucrarile de finisaje si cu lucrarile de montaj al echipamentelor in camera tehnica . Acest fapt face relaxata toata executia unui proiect de ambele parti si totodata impartirea investitiei in etape usor de suportat.